KÉRDÉS:

Tisztelt Doktor Úr!

A 13 éves pekingi palotakutyámról tavalyi év áprilisában kiderült, hogy szívelégtelensége van, az állatorvos meghallgatta a szívét ebből állapította meg, nem volt más vizsgálat.
A doktor úr felírta a Fortekor 5mg-os tablettát, negyedelve kell beadni a kutyámnak, valamint emberi tüdőgyógyszert is javasolt, amit aztán be is szedettem vele, kb. 200 db tablettát fogyasztott el belőle, napi kétszer fél szemet, úgy tűnt, hogy ha szedi az utóbbi tablettát jobban kap levegőt, mert lehet látni, hogy nagy erőfeszítéseket tesz a levegővételért, mélyről jövő hörgést lehet hallani, köhög, utána öklendezik tőle.

 

9 hónapig szedte, és jelenleg a Fortekor 5 mg-os tablettát szedi negyedelve. 1 hete elvittem egy másik állatorvoshoz, aki vért vett tőle, a vizsgálat a máj értékeinél talált eltérést, gondolom a sok gyógyszer miatt, ő viszont nem biztos a szivbetegségben sem, szerintem pedig a tüdejével lehet probléma, amikor itthon fokhagymát adok a kutyának, elmúlik a hörgés.
Tanácstalan vagyok, mert nem akarom a kutyámat teletömni gyógyszerrel, ami tönkreteszi a máját, gyógynövényekkel lehet e a kutyát gyógyitani?

Előre is köszönöm válaszát!

Ollári Anita

VÁLASZ:

Tisztelt Érdeklődő!

Azt javaslom, hogy sürgősen keressen fel egy szívspecialistát (ajánlom Dr. Vrabély Tamást Budapestről a Lehel úti Állatkórházból), aki pontos diagnózist tud adni kutyájának szív-, és keringési problémájában.

Üdvözlettel

Dr. Rosner Gyula
kisállatgyógyász szakállatorvos

Oszd meg ha tetszett:
FaceBook  Twitter