KÉRDÉS

Tisztelt Doktor Úr!

5 éves , ivartalanított, nőstény, albínó vadászgörényem van. (kb. 1 kg)
2 éve hormon implantátum lett neki beültetve, mert sajnos nagyon kihullott a szőre, állandóan vakarta magát etc… Ez megoldotta a problémáját, viszont azóta kiköltöztünk Nagy-Britanniába és itt sajnálattal tapasztaltuk, hogy nincs megfelelő orvos, aki értene görényekhez vagy ha valaki elvállalja, akkor meg nagyon drága. Azért kötelező oltásokra eljárunk…

 

Sajnos az utóbbi időben azt vettem eszre, hogy szőre megint sárgul és nem fényes, olyan sprőd…
Illetve a hasánál bal oldalon mintha meg lenne duzzadva, kis csomagocska lenne…. jól táplált állatka , de biztos vagyok benne, hogy nincs ott neki rendben valami…
Milyen problémára utalnak ezek?

Emellett jó étvágya van, iszik, energikus és normálisan végzi a mindennapos kis dolgait:)
Semmilyen cukorral , édességgel és tejtermékkel nem etetjük, igazából csirhesússal, májjal, tojással meg némi száraz táppal van kiegészítve a napi adagja.

Köszönettel:
Aggódó szülő:)
Judit

VÁLASZ

Kedves Judit!

A duzzanattal kapcsolatosan semmi közelebbit nem tudok mondani anélkül, hogy látnám. A bőr/szőr problémák pedig valószínűleg az ismét elkezdődő ivarzási problémákkal függhet össze, miután – bár semmi közelebbit nem írt az implantátummal kapcsolatosan – az implantátum (gondolom a suprerolim) fél éves hatással rendelkezik.

Továbbiakat részletes vizsgálatokkal lehet csak mondani.

Az árakkal kapcsolatosan csak egy apró megjegyzés. Angliában (de persze nem csak ott!) az állatorvosi szolgáltatás jóval többe kerül mint kis hazánkban. De általában a szolgáltatások így működnek. Mivel a költségeink ugyanakkorák, mint angol kollégáinknak (pl. nekünk nem adják olcsóbban a külföldi képzéseket!), így az ottani árak lennének a tisztességesek itt is…de nyilván nincs így. Ha meg valaki speciális tudással rendelkezik, akkor annak megvan az ára.

Remélem tudtam segíteni, üdvözlettel:

Dr. Rosner Gyula

Oszd meg ha tetszett:
FaceBook  Twitter