KÉRDÉS:


Szép napot!

Elnézést, hogy csak így írok,
de nagyon kétségbe vagyunk esve.
4 napja érkezett hozzánk egy 5 hónapos ónémet juhász, erdélyi kopó keverék kislány, és nagyon agresszív velünk. Az embert nem engedi közel magához, ugat, morog, ha 3 méternél közelebb megyünk hozzá, de nem támad szerencsére, bár kezdünk félni tőle, ami tudom nem jó. Az előző lakhelyén semmi baj nem volt vele, tündéri kutya volt. Már mindent próbáltunk vele, de semmi hatás. Nagyon szeretnénk simogatni, játszani, törődni vele, meg ami a legfontosabb, beoltatni és chippeltetni, de ez így mind lehetetlen. A kaját elfogadja, de csak akkor eszik ha 3 méternél távolabb vagyunk tőle. Már mindenhova írtunk, de senki nem ad választ nekem erre, hogy ilyenkor mi a jó, és mi az, amit nem jó ha teszünk. Ekkora kutyával még sose volt dolgunk, mi mindig 6-7 hetes kutyákat vettünk magunkhoz, és velük ilyen nem volt. Arra is gondoltunk, hogy nem mi megyünk hozzá, hanem megvárjuk, míg ő közeledik, de nem. Nem tudunk már mit kitalálni, hogy a bizalmába férkőzzünk.

 

Kérem segítségüket, valami tanácsot, mit tehetnénk, vagy mit nem szabad tenni, mert már nagyon kétségbe vagyunk esve.

Előre is köszönöm, üdv : Rózsa Gizella GizulaVÁLASZ:

Kedves Aggódó Kutyatulajdonos!

Így nagyon nehéz korrekt választ adni. Egyrészt nem tudunk semmit a kutya előéletéről. Mi történt az előző 5 hónapban? Az anyja mellől jött-e el, vagy már egy másik tulajdonosnál is volt. Én egyáltalán nem vagyok abban biztos, hogy az előző helyen minden rendben volt vele, hiszen ilyen fajta félelem miatt megfigyelhető aggresszió szinte minden esetben valamilyen trauma következménye.

Röviden annyit tudok segíteni, hogy javaslom mielőbb egy olyan állatorvosnak megmutatni, aki az állatok viselkedésével behatóan foglalkozott/zik. Addig pedig óriási türelemmel, lassú, fokozatos kedveskedésekkel el kell hitetni a kutyussal, hogy Önöktől nem kell félnie, hiszen szeretik, és kizárólag az Ő érdekét tartják szemelőtt.

Remélem segíthettem, üdvözlettel:

Dr. Rosner Gyula
kisállatgyógyász szakállatorvos

Oszd meg ha tetszett:
FaceBook  Twitter